Raport_2012_PL_logistyka

Logistyka

Zobacz w raporcie

Porównaj 2007 - 2012

Posiadamy istotny udział w hurtowej i detalicznej sprzedaży paliw silnikowych w Polsce. Jesteśmy właścicielem największej w Europie Centralnej sieci nowoczesnych stacji paliw zlokalizowanych w Polsce, Niemczech, Czechach i na Litwie. Wyróżnia nas nie tylko oferta najwyższej jakości paliw i produktów, lecz także wyjątkowe standardy obsługi, bogata oferta gastronomiczna oraz wiodący w regionie program lojalnościowy i flotowy.

Sprawna infrastruktura logistyczna to gwarancja bezpieczeństwa energetycznego państwa oraz podstawa naszej konkurencyjności na rynku paliw. Kluczem do skutecznej logistyki jest maksymalizacja efektywności oraz płynności przesyłu i magazynowania zarówno produktów, jak i surowców.

Osiągamy ten cel, wykorzystując sieć uzupełniających się elementów infrastruktury: terminali paliw, lądowych i morskich baz przeładunkowych, sieci przesyłowych rurociągów surowcowo-produktowych oraz transportu samochodowego i kolejowego.

Kluczowymi ogniwami obszaru logistyki Grupy są spółki: ORLEN KolTrans i ORLEN Transport (Polska) oraz Unipetrol Doprava i Unipetrol Petrotrans (Czechy).